Over Bernadette

Ik ben in 2002 met Voetreflexologie Praktijk Haarlem begonnen. Daarvoor werkte ik als verpleegkundige. De kennis die ik toen heb opgedaan, komt mij nog steeds van pas. In mijn visie mag ieder mens er zijn met zijn of haar eigen kenmerken. Je bent uniek.

Eigen kracht
Met voetreflexmassages wil ik eraan bijdragen om je zowel lichamelijk als ook psychisch en emotioneel in balans te brengen, zodat je terugkomt in je eigen kracht. Hoe vaag je klachten ook mogen zijn, ik neem ze serieus.

Ervaring
Wat ik heb opgedaan in al die jaren is een schat aan ervaring. Dit, tezamen met persoonlijke aandacht, is hoe ik werk.

Voelbaar resultaat
Het mooie van voetreflex vind ik dat je het resultaat meteen in je lichaam kunt voelen. Je voeten worden warm, het lijkt of je op wolkjes loopt. Het geeft een ontspannen gevoel. Deze direct waarneembare ontspanning was voor mij het meest bijzondere toen ik voor het eerst met voetreflex in aanraking kwam. Nu vind ik het fijn om anderen dit te laten ervaren via de behandelingen in mijn praktijk.

Natuur
Zelf ben ik graag in de natuur om te wandelen. De schoonheid van de wisselende seizoenen maakt mij blij. En de ruimte ervaren van het strand met de branding of van een bosrijk duinlandschap geeft mij weer energie en rust in mijn hoofd.


Opleidingen

  • Voetreflexologie (School voor Voetreflexologie Alkmaar, 2001)
  • HBO medische vakken (School voor Voetreflexologie Alkmaar, 2002)

Certificaten

  • Fertiliteitsreflexologie [bij verminderde vruchtbaarheid] (Carla Huis in 't Veld, 2014)
  • Zwangerschapsreflexologie (Carla Huis in 't Veld, 2011)
  • Chinflex┬«: Chinese Voetreflexologie (Total Health, 2008)
  • Licht op de voet (Instituut voor Kleurenpunctuur, 2005/2006)

Aanvullende gegevens

Achtergrond