Specialisaties

Zwangerschapsreflexologie

Voetreflexologie kan een aantal veel voorkomende klachten verlichten en helpen je zwangerschap op een zo prettig mogelijke manier te ervaren. Heb je last van vermoeidheid, rug- en bekkenklachten, stemmingswisselingen, terugkerende blaasontsteking, verstopping, slapeloosheid, licht verhoogde bloeddruk of het vasthouden van vocht? Maak dan een afspraak voor een ontspannende behandeling. Even een rustmoment voor jezelf. Bovendien verhoogt het je weerstand! Voetreflexzonemassage kan tevens worden toegepast als je 'overtijd' bent. En ook om de bevalling goed op gang te helpen als de vliezen eenmaal zijn gebroken. Overleg met je verloskundige!

Verminderde vruchtbaarheid

Een sterke kinderwens kan een probleem worden als een zwangerschap uitblijft. Het veroorzaakt veel stress bij beide partners. Voetreflexologie kan de blokkades die met deze stress verband houden opheffen. Door ontspannende massagegrepen, stimulering van de doorbloeding in het bekkengebied op de voet en behandeling van de hormonale- en nierreflexzones ervaren de meeste vrouwen een betere energiedoorstroming. Het resultaat van de behandeling: steviger op de grond, in je eigen kracht staan en meer balans in je lichaam, zodat alle omstandigheden optimaal zijn, kan helpen om de belemmering voor een zwangerschap weg te nemen.

 

Stress / burn-out

Heb je regelmatig het gevoel dat alles je teveel is en kom je moeilijk tot rust in je hoofd? Kun je je slecht concentreren? Heb je last van gejaagdheid, nervositeit en slecht slapen? Dit kunnen allemaal signalen zijn van een (beginnende) burn-out.

Voetreflexmassage kan daarin veel betekenen. Vaak is er sprake van verhoogde spierspanning in rug, armen en benen. Ook kun je koude handen en voeten hebben. De massage bevordert de bloedsomloop en laat de energie weer stromen tot in alle uiteinden. Je krijgt weer warme handen en voeten. Via de massage herstel je namelijk het contact met je lichaam, je kunt meer gaan aarden. Na een aantal behandelingen, waarbij je steeds weer de ontspanning van het masseren ervaart, zul je merken dat er rust en ruimte in je hoofd ontstaat. Je slaap en je energie verbeteren en je krijgt meer bewustwording.

Signalen van burn-out:

  • geen energie
  • een reeks van lichamelijke klachten
  • slechte concentratie
  • gevoel jezelf kwijt te zijn
  • geen plezier kunnen ervaren
  • slecht slapen